WELCOME TO WÜRTH
Katalog Wurth Katalog Srbija Wurth Katalog Srbija Wurth Katalog DE

Portret Wurth grupe

Globalni tržišni lider u trgovini montažnom opremom i elementima za pričvrščivanje

Wurth Grupa je, u svojoj osnovnoj delatnosti, trgovini montažnom opremom i elementima za pričvršćivanje vodeće preduzeće na svetskom tržištu. Trenutno u svom sastavu ima više od 400 preduzeća u preko 80 zemalja i zapošljava više od 66.000 radnika, od čega je 32.000 stalno zaposlenih komercijalista. Prema preliminarnom godišnjem izveštaju za 2012. poslovnu godinu Wurth Grupa je ostvarila promet u ukupnom iznosu od 9,98 milijardi eura.

DIN (1)

U osnovnoj delatnosti, Wurth Liniji, prodajni program za zanatstvo i industriju obuhvata preko 100.000 proizvoda: od vijaka, vijčanog pribora i tiplova, preko alata do hemijsko-tehničkih proizvoda i proizvoda za zaštitu na radu. Pridružena društva (Allied Companies) Wurth Grupe koja se naslanjaju na osnovnu delatnost ili posluju u raznovrsnim branšama – nadopunjuju ponudu proizvodima za građevinarstvo, elektroinstalacijskim materijalom, elektronskim delovima (npr. ploče sa štampanim provodnicima) kao i solarnim modulima i finansijskim uslugama.

Mi smo porodično preduzeće
Danas, širom sveta, preko tri miliona kupaca ima poverenje u Wurth. Iza dugogodišnjeg uspeha Wurth Grupe stoje ljudi i jedna vrlo specifična korporativna filozofija. Wurth je porodično preduzeće koje je Adolf Wurth osnovao 1945. godine. Sadašnji predsedavajući Nadzornog odbora Fondacije Wurth Grupe, prof. dr. Reinhold Wurth, preuzeo je preduzeće kao devetnaestogodišnjak nakon smrti svoga oca i nastavio ga izgrađivati. Počeo je u posleratnoj Nemačkoj sa dva zaposlena i vremenom izgradio svetski trgovinski koncern.

Naša filozofija
Jasno usmerenje Wurth Grupe je zasluga Reinholda Wurtha: tu spadaju politika snažne trgovačke marke, strategija razvoja proizvoda budućnosti, bliskost sa kupcima, izražen vrhunski kvalitet proizvoda, vizionarstvo i, ne manje važna, snažna korporativna kultura. Bettina Wurth, kćerka Reinholda Wurtha, kao predsedavajuća Savetodavnog odbora i rukovodstvo koncerna se brinu da te vrednosti žive i dalje se razvijaju.